De indicator van het Belgisch consumentenvertrouwen heeft zich, na zijn geleidelijke stijging van de voorgaande maanden, volgens Belfius Bank in februari gestabiliseerd op -4 punten. Die status-quo was de resultante van enigszins uiteenlopende beoordelingen van de Belgische consument.

Op macro-economisch vlak noteerde men in vergelijking met vorige maand een ietwat afgenomen optimisme ten aanzien van

de algemene economische vooruitzichten. De verwachtingen betreffende de werkloosheid zijn echter verbeterd, nadat deze ongewijzigd gebleven waren in januari.

Het vertrouwen van de gezinnen aangaande hun financiële situatie in de komende twaalf maanden is licht gestegen. Hun toekomstige spaarmogelijkheden hebben ze evenwel iets neerwaarts bijgesteld.

De indicator van het Belgisch consumentenvertrouwen heeft zich, na zijn geleidelijke stijging van de voorgaande maanden, volgens Belfius Bank in februari gestabiliseerd op -4 punten. Die status-quo was de resultante van enigszins uiteenlopende beoordelingen van de Belgische consument. Op macro-economisch vlak noteerde men in vergelijking met vorige maand een ietwat afgenomen optimisme ten aanzien van de algemene economische vooruitzichten. De verwachtingen betreffende de werkloosheid zijn echter verbeterd, nadat deze ongewijzigd gebleven waren in januari. Het vertrouwen van de gezinnen aangaande hun financiële situatie in de komende twaalf maanden is licht gestegen. Hun toekomstige spaarmogelijkheden hebben ze evenwel iets neerwaarts bijgesteld.