Positief bedrijfsnieuws wordt tegenwoordig negatief geïnterpreteerd. Dit kan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas op het eerste zicht eerder vreemd lijken omdat een sterker dan verwacht cijfer eigenlijk toch positief zou moeten zijn voor de aandelenmarkten.

Vergeet echter niet dat we nog steeds in de perverse logica zitten waarbij slecht nieuws over de economie goed is omdat het de tapering verder in de toekomst duwt en sterke economische cijfers als slecht worden aanzien omdat het dezelfde tapering dichterbij brengt.

Positief bedrijfsnieuws wordt tegenwoordig negatief geïnterpreteerd. Dit kan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas op het eerste zicht eerder vreemd lijken omdat een sterker dan verwacht cijfer eigenlijk toch positief zou moeten zijn voor de aandelenmarkten. Vergeet echter niet dat we nog steeds in de perverse logica zitten waarbij slecht nieuws over de economie goed is omdat het de tapering verder in de toekomst duwt en sterke economische cijfers als slecht worden aanzien omdat het dezelfde tapering dichterbij brengt.