Of de FED in september al een eerste stap zet, blijft volgens Bart Van Craeynest van Petercam onduidelijk. Persoonlijk denkt hij het niet (om rekening te houden met de nakende discussie rond het schuldenplafond en het mindere jobrapport), maar het is allicht nipt.

Wat de nieuwe FED-voorzitter betreft: voor hem is Janet Yellen de beste kandidaat: een overtuigde 'duif' (wat gezien de huidige economische toestand nog altijd aangewezen is), met een bewezen track record bij de Fed en die vooral de economische ontwikkelingen van de voorbije jaren het best heeft ingeschat.

Van Craeynest verwacht bij de Duitse verkiezingen een overtuigende overwinning van Merkel die weinig aan haar beleid zal veranderen. Het lijkt daarom weinig waarschijnlijk dat de Duitse aanpak van de eurocrisis wezenlijk zal veranderen na de verkiezingen.

Of de FED in september al een eerste stap zet, blijft volgens Bart Van Craeynest van Petercam onduidelijk. Persoonlijk denkt hij het niet (om rekening te houden met de nakende discussie rond het schuldenplafond en het mindere jobrapport), maar het is allicht nipt. Wat de nieuwe FED-voorzitter betreft: voor hem is Janet Yellen de beste kandidaat: een overtuigde 'duif' (wat gezien de huidige economische toestand nog altijd aangewezen is), met een bewezen track record bij de Fed en die vooral de economische ontwikkelingen van de voorbije jaren het best heeft ingeschat. Van Craeynest verwacht bij de Duitse verkiezingen een overtuigende overwinning van Merkel die weinig aan haar beleid zal veranderen. Het lijkt daarom weinig waarschijnlijk dat de Duitse aanpak van de eurocrisis wezenlijk zal veranderen na de verkiezingen.