In Seoel werd op een bepaald moment 1377,15 dollar voor een troy ounce goud betaald, of 0,40% meer dan het slotniveau van gisteren. De zilverprijs steeg met 1% tot 24,245 dollar en dat was het hoogste prijsniveau sinds maart 1980.

Mark Pervan, senior commodity strategist bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de goudprijs zal blijven stijgen zolang de dollar blijft verzwakken.

Dit jaar is de goudprijs al met 25% gestegen. Technisch gesproken is er sprake van een overkochte situatie, maar verwacht wordt dat de goudprijs verder zal stijgen wanneer de dollar blijft verzwakken.

In Seoel werd op een bepaald moment 1377,15 dollar voor een troy ounce goud betaald, of 0,40% meer dan het slotniveau van gisteren. De zilverprijs steeg met 1% tot 24,245 dollar en dat was het hoogste prijsniveau sinds maart 1980. Mark Pervan, senior commodity strategist bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de goudprijs zal blijven stijgen zolang de dollar blijft verzwakken. Dit jaar is de goudprijs al met 25% gestegen. Technisch gesproken is er sprake van een overkochte situatie, maar verwacht wordt dat de goudprijs verder zal stijgen wanneer de dollar blijft verzwakken.