De goudfutures stegen gisterenavond in New York al tot boven het niveau van 1090 dollar. Dat had te maken met een daling van de dollarkoers in reactie op het bericht dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente voorlopig ongewijzigd gaat houden.

De analisten geloven dat de stijging van de goudprijs deel uitmaakt van een diversificatiestrategie bij de centrale banke, hedge funds en pensioenfonden. Die laten de dollar gedeeltelijk in de steek.

Over de laatste drie sessies is de goudprijs in New York met in totaal 47 dollar gestegen. Mark O'Byrne, directeur van GoldCore, is van mening dat de goudprijs momenteel licht overkocht is.

Hij verwacht echter dat de goudprijs na een rustfase nog verder kan stijgen. Rekening gehouden met de inflatie op lange termijn en met de historische waardering zou het goud nog steeds goedkoop zijn.

O'Byrne stelt vast dat, wanneer de inflatie ingecalculeerd wordt, de goudprijs nog steeds maar aan de helft van zijn historische waarde noteert. Wordt de inflatie verrekend, dan zou een troy ounce goud op basis van de piekkoers van begin de jaren 80 nu 2300 dollar mogen kosten.

De goudfutures stegen gisterenavond in New York al tot boven het niveau van 1090 dollar. Dat had te maken met een daling van de dollarkoers in reactie op het bericht dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente voorlopig ongewijzigd gaat houden. De analisten geloven dat de stijging van de goudprijs deel uitmaakt van een diversificatiestrategie bij de centrale banke, hedge funds en pensioenfonden. Die laten de dollar gedeeltelijk in de steek. Over de laatste drie sessies is de goudprijs in New York met in totaal 47 dollar gestegen. Mark O'Byrne, directeur van GoldCore, is van mening dat de goudprijs momenteel licht overkocht is. Hij verwacht echter dat de goudprijs na een rustfase nog verder kan stijgen. Rekening gehouden met de inflatie op lange termijn en met de historische waardering zou het goud nog steeds goedkoop zijn. O'Byrne stelt vast dat, wanneer de inflatie ingecalculeerd wordt, de goudprijs nog steeds maar aan de helft van zijn historische waarde noteert. Wordt de inflatie verrekend, dan zou een troy ounce goud op basis van de piekkoers van begin de jaren 80 nu 2300 dollar mogen kosten.