Gisterenavond werd op de Comex in New York een historische piekprijs van 1351 dollar bereikt. De zilverprijs steeg tot een piek op 23,26 dollar, of het hoogste niveau sinds september 1980.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, kan alleen maar vaststellen dat de ondertoon bij de edelmetalen sterk blijft. Doo gelooft in een verdere stijging van de prijzen voor edelmetalen.

Als belangrijkste drijfveer verwijst hij naar de aanhoudende verzwakking van de dollarkoers. Tijdelijk kunnen winstnemingen optreden, maar de trend bij goud, zilver enzovoort is duidelijk opwaarts gericht.

Gisterenavond werd op de Comex in New York een historische piekprijs van 1351 dollar bereikt. De zilverprijs steeg tot een piek op 23,26 dollar, of het hoogste niveau sinds september 1980. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, kan alleen maar vaststellen dat de ondertoon bij de edelmetalen sterk blijft. Doo gelooft in een verdere stijging van de prijzen voor edelmetalen. Als belangrijkste drijfveer verwijst hij naar de aanhoudende verzwakking van de dollarkoers. Tijdelijk kunnen winstnemingen optreden, maar de trend bij goud, zilver enzovoort is duidelijk opwaarts gericht.