Vanmorgen kostte een troy ounce goud iets meer dan 1255 dollar, tegenover een piekkoers op 1265,30 dollar die op 21 juni werd bereikt. Een poging om door te stijging richting 1260 dollar viel in Singapore vrij snel stil.

Yu Kyung Kyu, in Seoel goudhandelaar bij Eugene Investment & Futures Co, is van mening dat er nieuwe recordprijzen voor goud zitten aan te komen. Onderhuids blijven de beleggers namelijk erg nerveus over de evolutie van de Europese begrotingscrisis.

Daardoor blijft er een vlucht naar kwaliteit bestaan en dat vertaalt zich dan weer in een toegenomen interesse voor goud. Dit jaar is de goudprijs al met 14% gestegen, na ook in de voorgaande negen jaren te zijn gestegen.

Volgens Yu ondersteunen ook de lage kredietkosten de goudprijs. Maar toch blijft enige waakzaamheid geboden, want ook in het verleden stond het goud bekend vanwege zijn onvoorspelbaarheid.

Yu zou niet echt verbaasd zijn wanneer het plots tot een uitverkoop zou komen, maar schat de kansen op zo'n scenario toch relatief eerder gering in.

Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun net-long posities in New York gold futures vorige week verder uitgebreid, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission.

Speculatieve long posities, waarmee op een stijging van de goudprijs kan worden gemikt, overtreffen op de Comex division of the New York Mercantile Exchange het aantal short posities met 238.634 contracten.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud iets meer dan 1255 dollar, tegenover een piekkoers op 1265,30 dollar die op 21 juni werd bereikt. Een poging om door te stijging richting 1260 dollar viel in Singapore vrij snel stil. Yu Kyung Kyu, in Seoel goudhandelaar bij Eugene Investment & Futures Co, is van mening dat er nieuwe recordprijzen voor goud zitten aan te komen. Onderhuids blijven de beleggers namelijk erg nerveus over de evolutie van de Europese begrotingscrisis. Daardoor blijft er een vlucht naar kwaliteit bestaan en dat vertaalt zich dan weer in een toegenomen interesse voor goud. Dit jaar is de goudprijs al met 14% gestegen, na ook in de voorgaande negen jaren te zijn gestegen. Volgens Yu ondersteunen ook de lage kredietkosten de goudprijs. Maar toch blijft enige waakzaamheid geboden, want ook in het verleden stond het goud bekend vanwege zijn onvoorspelbaarheid. Yu zou niet echt verbaasd zijn wanneer het plots tot een uitverkoop zou komen, maar schat de kansen op zo'n scenario toch relatief eerder gering in. Hedge-fund managers en andere grote speculanten hebben hun net-long posities in New York gold futures vorige week verder uitgebreid, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission. Speculatieve long posities, waarmee op een stijging van de goudprijs kan worden gemikt, overtreffen op de Comex division of the New York Mercantile Exchange het aantal short posities met 238.634 contracten.