De goudprijs liet gisteren een nieuw historisch record optekenen, voor een troy ounce goud werd bij het slot van de handel 1248,70 dollar optekenen, of een stijging met 18,20 dollar ten opzichte van het slot van gisteren.

In de loop van de sessie werd een nieuwe piek bereikt op 1252,80 dollar. Op de spotmarkt is de goudprijs eveneens met 15 dollar gestegen, zo bleek uit de evolutie van de Kitco's goudindex.

De stijging van de goudprijs heeft nog steeds te maken met de vrees van de beleggers voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis. Goud geldt met andere woorden nog steeds als een veilige vluchthaven.

Hwang Il Doo van KEB Futures is nog steeds positief voor het goud. Hij verwacht dat de goudprijs zal blijven stijgen, tenzij er uiteindelijk toch een oplossing voor het Europees probleem uit de bus komt.

De goudprijs liet gisteren een nieuw historisch record optekenen, voor een troy ounce goud werd bij het slot van de handel 1248,70 dollar optekenen, of een stijging met 18,20 dollar ten opzichte van het slot van gisteren. In de loop van de sessie werd een nieuwe piek bereikt op 1252,80 dollar. Op de spotmarkt is de goudprijs eveneens met 15 dollar gestegen, zo bleek uit de evolutie van de Kitco's goudindex. De stijging van de goudprijs heeft nog steeds te maken met de vrees van de beleggers voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis. Goud geldt met andere woorden nog steeds als een veilige vluchthaven. Hwang Il Doo van KEB Futures is nog steeds positief voor het goud. Hij verwacht dat de goudprijs zal blijven stijgen, tenzij er uiteindelijk toch een oplossing voor het Europees probleem uit de bus komt.