Vanmorgen werd in Tokio 1250,10 dollar betaald voor een troy ounce goud. Op weekbasis is er sprake van een stijging van de goudprijs met 1%, met een piek op 1254,73 op 1 september.

Shuji Sugata, research manager bij Mitsubishi Corp. Futures Ltd. in Tokio, gelooft dat de vrees voor een economische groeivertraging in de Verenigde Staten de goudprijs verder kan stimuleren.

Uit een rondvraag uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat de meeste handelaren verwachten dat de goudprijs in de komende weken verder gaat stijgen.

Het is daarbij uitkijken naar een aanval op de vorige historische piek op 1265,30 dollar, die op 21 juni werd neergezet.

Vanmorgen werd in Tokio 1250,10 dollar betaald voor een troy ounce goud. Op weekbasis is er sprake van een stijging van de goudprijs met 1%, met een piek op 1254,73 op 1 september. Shuji Sugata, research manager bij Mitsubishi Corp. Futures Ltd. in Tokio, gelooft dat de vrees voor een economische groeivertraging in de Verenigde Staten de goudprijs verder kan stimuleren. Uit een rondvraag uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat de meeste handelaren verwachten dat de goudprijs in de komende weken verder gaat stijgen. Het is daarbij uitkijken naar een aanval op de vorige historische piek op 1265,30 dollar, die op 21 juni werd neergezet.