Vrijdagavond bij het slot van de handel op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud iets meer dan 1205 dollar, of 6 dollar maar dan het slotniveau van de dag voordien. Ook vanmorgen kostte een troy ounce goud nog steeds 1205 dollar.

De stijging van de goudprijs was in belangrijke mate te wijten aan het feit dat de euro op de valutamarkten een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden tegenover de dollar bereikte.

De goudprijs bereikte op 21 juni een historische piek op 1266,50 dollar per troy ounce en is dit jaar al met 9,40% gestegen.

Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, is van mening dat de goudprijs deze week zou kunnen exploderen wanneer de Amerikaanse centrale bank nieuwe maatregelen zou aankondigen om de monetaire politiek te versoepelen.

Vrijdagavond bij het slot van de handel op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud iets meer dan 1205 dollar, of 6 dollar maar dan het slotniveau van de dag voordien. Ook vanmorgen kostte een troy ounce goud nog steeds 1205 dollar. De stijging van de goudprijs was in belangrijke mate te wijten aan het feit dat de euro op de valutamarkten een nieuwe piek voor de afgelopen drie maanden tegenover de dollar bereikte. De goudprijs bereikte op 21 juni een historische piek op 1266,50 dollar per troy ounce en is dit jaar al met 9,40% gestegen. Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, is van mening dat de goudprijs deze week zou kunnen exploderen wanneer de Amerikaanse centrale bank nieuwe maatregelen zou aankondigen om de monetaire politiek te versoepelen.