Barry Dawes, head of resources bij Paradigm Securities, is van mening dat de goudprijs voorlopig nog blijft 'hangen' omdat er nog altijd veel aanbod loskomt van de kant van de beleggingsfondsen. Sommige ETF's verkopen namelijk nog steeds goud en zolang als dit niet stopt kan de goudprijs moeilijk beginnen te stijgen.

Technisch begint het plaatje er echter steeds beter uit te zien. De goudprijs bezit potentieel als de steun op 1175-1180 dollar standhoudt. Wanneer de stijgende trend wordt ingezet, zou het allemaal wel eens erg snel kunnen gaan. Eens het niveau van 1300 dollar wordt doorbroken, zou het hek van de dam kunnen zijn.

Barry Dawes, head of resources bij Paradigm Securities, is van mening dat de goudprijs voorlopig nog blijft 'hangen' omdat er nog altijd veel aanbod loskomt van de kant van de beleggingsfondsen. Sommige ETF's verkopen namelijk nog steeds goud en zolang als dit niet stopt kan de goudprijs moeilijk beginnen te stijgen. Technisch begint het plaatje er echter steeds beter uit te zien. De goudprijs bezit potentieel als de steun op 1175-1180 dollar standhoudt. Wanneer de stijgende trend wordt ingezet, zou het allemaal wel eens erg snel kunnen gaan. Eens het niveau van 1300 dollar wordt doorbroken, zou het hek van de dam kunnen zijn.