Lennox sluit niet uit dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar opnieuw rond 1600 dollar zal noteren. De factoren die enkele maanden geleden de goudprijs nog deden stijgen, zijn volgens hem ongewijzigd. Een fors economisch herstel lijkt in de huidige omstandigheden onwaarschijnlijk.

De opleving zal in het beste geval middelmatig zijn en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank zich wat betreft het intrekken van de steunmaatregelen koest zal moeten houden. Het aggressieve quantitative easing (QE) programma van de FED zal voorlopig niet ingetrokken worden en dat speelt in het voordeel van de goudprijs.

Lennox sluit niet uit dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar opnieuw rond 1600 dollar zal noteren. De factoren die enkele maanden geleden de goudprijs nog deden stijgen, zijn volgens hem ongewijzigd. Een fors economisch herstel lijkt in de huidige omstandigheden onwaarschijnlijk. De opleving zal in het beste geval middelmatig zijn en dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank zich wat betreft het intrekken van de steunmaatregelen koest zal moeten houden. Het aggressieve quantitative easing (QE) programma van de FED zal voorlopig niet ingetrokken worden en dat speelt in het voordeel van de goudprijs.