De geschiedenis toont echter aan dat nooit ver van dat gemiddelde werd afgeweken. Campbell Harvey, werkzaam als econoom aan Duke University's Fuqua School of Business, onderzocht de werking van de goudmarkt en kwam tot de conclusive dat de goudprijs in cycli van 10 tot 15 jaar beweegt.

We hebben een stijgingsfase achter de rug die meer dan 10 jaar heeft geduurd, met als gevolg dat de goudprijs nu opnieuw boven zijn gemiddelde noteert. Omdat de goudprijs altijd al de neiging heeft gehad om te overdrijven, kan een komende correctie scherpere vormen aannemen dan algemeen wordt aangenomen.

De geschiedenis toont echter aan dat nooit ver van dat gemiddelde werd afgeweken. Campbell Harvey, werkzaam als econoom aan Duke University's Fuqua School of Business, onderzocht de werking van de goudmarkt en kwam tot de conclusive dat de goudprijs in cycli van 10 tot 15 jaar beweegt. We hebben een stijgingsfase achter de rug die meer dan 10 jaar heeft geduurd, met als gevolg dat de goudprijs nu opnieuw boven zijn gemiddelde noteert. Omdat de goudprijs altijd al de neiging heeft gehad om te overdrijven, kan een komende correctie scherpere vormen aannemen dan algemeen wordt aangenomen.