Volgens de cijfers verstrekt door de World Gold Council werd tussen 2008 en 2012 ongeveer 8000 ton goud door beleggers gekocht. Die hoeveelheid stemt overeen met ongeveer een kwart van de wereldproductie. Over de afgelopen zeven maanden is echter een kwart van het geld in ETF's opnieuw weggevloeid.

Deze spectaculaire bewegingen op de goudmarkt zullen hoogstwaarschijnlijk blijven duren, wat betekent dat ook de goudprijs wild heen en weer kan blijven schieten. De juwelenmarkt is weliswaar een stabiliserende factor, maar die was vorig jaar maar goed voor de helft van de vraag naar goud.

Volgens de cijfers verstrekt door de World Gold Council werd tussen 2008 en 2012 ongeveer 8000 ton goud door beleggers gekocht. Die hoeveelheid stemt overeen met ongeveer een kwart van de wereldproductie. Over de afgelopen zeven maanden is echter een kwart van het geld in ETF's opnieuw weggevloeid. Deze spectaculaire bewegingen op de goudmarkt zullen hoogstwaarschijnlijk blijven duren, wat betekent dat ook de goudprijs wild heen en weer kan blijven schieten. De juwelenmarkt is weliswaar een stabiliserende factor, maar die was vorig jaar maar goed voor de helft van de vraag naar goud.