De zilverprijs steeg anderzijds tot het hoogste niveau in een week. Steeds meer grote beleggers zijn op grote schaal in grote goud belegd, zo blijkt uit de recent bekendgemaakte cijfers.

Volgens de Securities and Exchange Commission is goud zowel bij Soros Fund Management LLC als bij andere bekende fondsen als Paulson & Co. en Touradji Capital Management LP de grootste positie in de portefeuille.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, denkt dat het herstel van de koers van de euro de goudprijs een duwtje in de rug gaat blijven geven. Doo verwacht dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar verder gaat stijgen.

De zilverprijs steeg anderzijds tot het hoogste niveau in een week. Steeds meer grote beleggers zijn op grote schaal in grote goud belegd, zo blijkt uit de recent bekendgemaakte cijfers. Volgens de Securities and Exchange Commission is goud zowel bij Soros Fund Management LLC als bij andere bekende fondsen als Paulson & Co. en Touradji Capital Management LP de grootste positie in de portefeuille. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, denkt dat het herstel van de koers van de euro de goudprijs een duwtje in de rug gaat blijven geven. Doo verwacht dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar verder gaat stijgen.