Tijdens het experiment dat nu al meer dan 40 jaar duurt, is de goudprijs al met 4.500% gestegen tegenover de dollar. Ook de andere valuta's zijn ten opzichte van het goud meestal fors in waarde gedaald. Daarmee werd de discussie over het fiat currency nieuw leven ingeblazen.

De centrale banken zijn op grote schaal geld beginnen te drukken om de economische problemen op te lossen, maar hebben daarmee het risico op inflatie fors doen toenemen. Daardoor kan volgens de meeste analisten de waarde van het goud op langere termijn alleen maar toenemen.

Tijdens het experiment dat nu al meer dan 40 jaar duurt, is de goudprijs al met 4.500% gestegen tegenover de dollar. Ook de andere valuta's zijn ten opzichte van het goud meestal fors in waarde gedaald. Daarmee werd de discussie over het fiat currency nieuw leven ingeblazen. De centrale banken zijn op grote schaal geld beginnen te drukken om de economische problemen op te lossen, maar hebben daarmee het risico op inflatie fors doen toenemen. Daardoor kan volgens de meeste analisten de waarde van het goud op langere termijn alleen maar toenemen.