Het betrof in totaal 2300 miljard dollar. Op haar manier deed ook de Europese Centrale Bank aan monetaire verruiming, met als gevolg dat beleggers meer inflatie verwachtten. Dat stimuleerde de goudprijs, want goud wordt nog steeds als een hedge tegen inflatie beschouwd.

Hedge fund beleggers bouwen posities in goud af

De toekomstige evolutie van de goudprijs gaat afhankelijk zijn van wat de FED en de ECB in de komende weken en maanden gaan doen. Sommige grote beleggers zijn van mening dat we op het vlak van monetaire verruiming na de FED-meeting van vanavond niet veel meer te verwachten hebben.

Vinik Asset Management, een hedge fund dat wordt beheerd door Jeffrey Vinik, heeft de posities in het goud volledig afgebouwd, Vinik verwacht dat goud vanaf de huidige niveaus geen stijgingspotentieel meer zal hebben. Ook Eton Park Capital, beheerd door Eric Mindich, heeft geen posities meer in goud.

Anderzijds hebben zowel Soros als Paulson hun posities in goud opnieuw versterkt. Inmiddels staat de goudprijs weer op een nieuwe piek sinds zes maanden.

Het betrof in totaal 2300 miljard dollar. Op haar manier deed ook de Europese Centrale Bank aan monetaire verruiming, met als gevolg dat beleggers meer inflatie verwachtten. Dat stimuleerde de goudprijs, want goud wordt nog steeds als een hedge tegen inflatie beschouwd.Hedge fund beleggers bouwen posities in goud af De toekomstige evolutie van de goudprijs gaat afhankelijk zijn van wat de FED en de ECB in de komende weken en maanden gaan doen. Sommige grote beleggers zijn van mening dat we op het vlak van monetaire verruiming na de FED-meeting van vanavond niet veel meer te verwachten hebben. Vinik Asset Management, een hedge fund dat wordt beheerd door Jeffrey Vinik, heeft de posities in het goud volledig afgebouwd, Vinik verwacht dat goud vanaf de huidige niveaus geen stijgingspotentieel meer zal hebben. Ook Eton Park Capital, beheerd door Eric Mindich, heeft geen posities meer in goud. Anderzijds hebben zowel Soros als Paulson hun posities in goud opnieuw versterkt. Inmiddels staat de goudprijs weer op een nieuwe piek sinds zes maanden.