Maar vorige week is die premie teruggevallen tot nog 5 tot 6 dollar per troy ounce, ten opzichte van 10 dollar de week voordien. Het zal duidelijk zijn dat de lagere premie alles te maken heeft met een zwakkere vraag naar goud in India. Of die zwakkere vraag een tijdelijk fenomeen zal blijken te zijn, moet nog afgewacht worden.

Algemeen was verwacht dat de nieuwe Indische regering de invoerheffing op de import van goud zou verlagen, maar dat is dus niet gebeurd. Maar eigenlijk snijdt de Indische regering zich in haar eigen vel, want er worden steeds grotere hoeveelheden goud het land binnengesmokkeld.

Maar vorige week is die premie teruggevallen tot nog 5 tot 6 dollar per troy ounce, ten opzichte van 10 dollar de week voordien. Het zal duidelijk zijn dat de lagere premie alles te maken heeft met een zwakkere vraag naar goud in India. Of die zwakkere vraag een tijdelijk fenomeen zal blijken te zijn, moet nog afgewacht worden. Algemeen was verwacht dat de nieuwe Indische regering de invoerheffing op de import van goud zou verlagen, maar dat is dus niet gebeurd. Maar eigenlijk snijdt de Indische regering zich in haar eigen vel, want er worden steeds grotere hoeveelheden goud het land binnengesmokkeld.