Maar ook aan de vraagzijde wringt er iets. De Chinezen waren in het verleden maar al te graag bereid om fysiek goud op te nemen, maar de goesting om nog veel goud te kopen lijkt toch alleszins te zijn afgekoeld. Ook in China beseffen de kopers dat de goudprijs nog wel eens verder zou kunnen dalen.

Het gevolg is dat wegens de gedaalde vraag de goudpremie in Shanghai opnieuw onder druk is komen te staan. Voor een goudstaaf van 1 kilo moet nog een premie van 1,50% boven de in Londen vastgestelde prijs betaald worden, waar dat onlangs nog 3,50% was.

Maar ook aan de vraagzijde wringt er iets. De Chinezen waren in het verleden maar al te graag bereid om fysiek goud op te nemen, maar de goesting om nog veel goud te kopen lijkt toch alleszins te zijn afgekoeld. Ook in China beseffen de kopers dat de goudprijs nog wel eens verder zou kunnen dalen. Het gevolg is dat wegens de gedaalde vraag de goudpremie in Shanghai opnieuw onder druk is komen te staan. Voor een goudstaaf van 1 kilo moet nog een premie van 1,50% boven de in Londen vastgestelde prijs betaald worden, waar dat onlangs nog 3,50% was.