Deze week werd voor het eerst sinds 1980 meer dan 22 dollar voor een troy ounce zilver betaald. James Moore, analist bij TheBullionDesk.com in Londen, is van mening dat de ETF's gaan blijven kopen.

In geval van een correctie zou de interesse voor goud en zilver zelfs nog kunnen toenemen. De beheerders van de beleggingsfondsen verwachten namelijk dat de dollar nog verder zal dalen als gevolg van de verruiming van de monetaire politiek.

De goudposities in exchange-traded funds of ETF's is in september aan het snelste tempo in meer dan drie maanden gestegen. De beleggingsfondsen kunnen een belangrijke rol spelen bij een verdere stijging van de goudprijs.

Deze week werd voor het eerst sinds 1980 meer dan 22 dollar voor een troy ounce zilver betaald. James Moore, analist bij TheBullionDesk.com in Londen, is van mening dat de ETF's gaan blijven kopen. In geval van een correctie zou de interesse voor goud en zilver zelfs nog kunnen toenemen. De beheerders van de beleggingsfondsen verwachten namelijk dat de dollar nog verder zal dalen als gevolg van de verruiming van de monetaire politiek. De goudposities in exchange-traded funds of ETF's is in september aan het snelste tempo in meer dan drie maanden gestegen. De beleggingsfondsen kunnen een belangrijke rol spelen bij een verdere stijging van de goudprijs.