Maar de sector van de goudmijnen is geruisloos aan een wederopstanding bezig. Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij de opvering van de goudprijs in de eerste weken van dit nieuwe beursjaar.

Eén van de drijvende krachten achter de goudprijsstijging is de "tapering" van de Amerikaanse centrale bank. Een "pervers" neveneffect van deze terugschroeving van het ultrasoepele monetaire beleid is de exodus van buitenlands kapitaal uit de groeilanden.

Dit heeft een aantal munten uit deze landen (zoals de Argentijnse peso) in een vrije val gestort. De paniekopstoot heeft goud alvast toegelaten zijn rol van vluchthaven te spelen.

En een gestegen goudprijs leidt natuurlijk tot gestegen koersen voor de index van de goudmijnen (de XAU-index). Van Herck is momenteel koper van goudmijnaandelen.

Maar de sector van de goudmijnen is geruisloos aan een wederopstanding bezig. Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij de opvering van de goudprijs in de eerste weken van dit nieuwe beursjaar. Eén van de drijvende krachten achter de goudprijsstijging is de "tapering" van de Amerikaanse centrale bank. Een "pervers" neveneffect van deze terugschroeving van het ultrasoepele monetaire beleid is de exodus van buitenlands kapitaal uit de groeilanden. Dit heeft een aantal munten uit deze landen (zoals de Argentijnse peso) in een vrije val gestort. De paniekopstoot heeft goud alvast toegelaten zijn rol van vluchthaven te spelen. En een gestegen goudprijs leidt natuurlijk tot gestegen koersen voor de index van de goudmijnen (de XAU-index). Van Herck is momenteel koper van goudmijnaandelen.