Newcrest Mining, de grootste Australische goudmijn, kondigde op 12 augustus aan voor een bedrag van meer dan 6 miljard Australische dollar aan afschrijvingen te zullen doen. Een week eerder had ook Barrick Gold al een afschrijving van 8,70 miljard dollar aangekondigd.

Newcrest Mining moet bovendien ook nog eens een last nemen van 3,40 miljard Australische dollar op een goudmijn in Papoea Nieuw-Guinea. Algemeen wordt verwacht dat in de komende weken en maanden nog meer goudmijnen met dergelijke berichten zullen komen.

Newcrest Mining, de grootste Australische goudmijn, kondigde op 12 augustus aan voor een bedrag van meer dan 6 miljard Australische dollar aan afschrijvingen te zullen doen. Een week eerder had ook Barrick Gold al een afschrijving van 8,70 miljard dollar aangekondigd. Newcrest Mining moet bovendien ook nog eens een last nemen van 3,40 miljard Australische dollar op een goudmijn in Papoea Nieuw-Guinea. Algemeen wordt verwacht dat in de komende weken en maanden nog meer goudmijnen met dergelijke berichten zullen komen.