Op de eerste prijs daalt de kostprijs van de goudproductie. Volgens Doddy maakt de olieprijs ongeveer een kwart uit van de totale productie van een troy ounce goud. Ondanks de recente stijging noteert de olieprijs nog steeds aan minder dan de helft van de piek die vorige zomer werd bereikt.

Ten tweede zijn de valuta van de goudproducerende landen in waarde gedaald. Dat geldt voor Australië, Zuid-Afrika en Canada, landen wiens munten tussen 15% en 40% in waarde zijn gedaald.

Dat is niet onbelangrijk, want de mijngroepen betalen hun kosten in lokale valuta, maar verkopen hun goud in dollars. De goudprijs is hoger, terwijl de productieprijs lager is. Dat betekent dat de marges zijn gestegen. Doddy verwacht dan ook dat de meeste mijngroepen aangenaam gaan verrassen met de kwartaalcijfers.

In zijn maandelijkse nieuwsbrief Gold Stock Analyst kwam Doddy tot de conclusie dat de goudmijnaandelen momenteel circa 20% ondergewaardeerd zijn. Deze vaststelling gebeurt op basis van een aantal parameters, waaronder marktwaarde versus het aantal ounces in voorraad en marktwaarde versus productie.

Doddy stelt vast dat de beleggers voorlopig niet veel trek hebben in goudmijnaandelen. Daar kan echter verandering in komen wanneer mocht blijken dat de resultaten inderdaad meevallen. De conclusie van Doddy zal duidelijk zijn: het moment is aangebroken om goudmijnaandelen te kopen.

Op de eerste prijs daalt de kostprijs van de goudproductie. Volgens Doddy maakt de olieprijs ongeveer een kwart uit van de totale productie van een troy ounce goud. Ondanks de recente stijging noteert de olieprijs nog steeds aan minder dan de helft van de piek die vorige zomer werd bereikt. Ten tweede zijn de valuta van de goudproducerende landen in waarde gedaald. Dat geldt voor Australië, Zuid-Afrika en Canada, landen wiens munten tussen 15% en 40% in waarde zijn gedaald. Dat is niet onbelangrijk, want de mijngroepen betalen hun kosten in lokale valuta, maar verkopen hun goud in dollars. De goudprijs is hoger, terwijl de productieprijs lager is. Dat betekent dat de marges zijn gestegen. Doddy verwacht dan ook dat de meeste mijngroepen aangenaam gaan verrassen met de kwartaalcijfers. In zijn maandelijkse nieuwsbrief Gold Stock Analyst kwam Doddy tot de conclusie dat de goudmijnaandelen momenteel circa 20% ondergewaardeerd zijn. Deze vaststelling gebeurt op basis van een aantal parameters, waaronder marktwaarde versus het aantal ounces in voorraad en marktwaarde versus productie. Doddy stelt vast dat de beleggers voorlopig niet veel trek hebben in goudmijnaandelen. Daar kan echter verandering in komen wanneer mocht blijken dat de resultaten inderdaad meevallen. De conclusie van Doddy zal duidelijk zijn: het moment is aangebroken om goudmijnaandelen te kopen.