Dr. Mark Bristow, CEO van Randgold Resources, is van mening dat de beleggers zich meer moeten focussen op de bron van alle goud, namelijk de goudmijnen. Er is structureel iets fouts in de sector, de goudmijnen moeten in de eigen boezem kijken voor de lage goudprijs te verklaren.

De meeste analisten focussen zich op de economische fundamentals zoals de dollar, de inflatie en de politiek van de centrale banken. De goudmijnen blijven echter goud met verlies verkopen, deels uit vrees voor een verdere daling van de goudprijs. Op die manier wordt de dalende beweging uiteraard niet tot stilstand gebracht.

Dr. Mark Bristow, CEO van Randgold Resources, is van mening dat de beleggers zich meer moeten focussen op de bron van alle goud, namelijk de goudmijnen. Er is structureel iets fouts in de sector, de goudmijnen moeten in de eigen boezem kijken voor de lage goudprijs te verklaren. De meeste analisten focussen zich op de economische fundamentals zoals de dollar, de inflatie en de politiek van de centrale banken. De goudmijnen blijven echter goud met verlies verkopen, deels uit vrees voor een verdere daling van de goudprijs. Op die manier wordt de dalende beweging uiteraard niet tot stilstand gebracht.