Lihir Gold zag anderzijds de koers met meer dan 6% oplopen. William Seddon, fondsbeheerder voor White Funds Management in Sidney, verwacht dat de goudprijs verder gaat stijgen als gevolg van het gecombineerd effect van een zwakke dollar en dreigend inflatiegevaar. Hij adviseert daarom nog steeds de aankoop van goudmijnaandelen.

Gisterenavond zijn de goudmijnaandelen op de Amerikaanse beurzen eveneens forse gestegen. Yamana Gold was met een winst van 8% één van de sterkste stijgers bij de goudmijnen. Hecla Mining deed het als zilverproducent met een winst van 12% zelfs nog beter.

Lihir Gold zag anderzijds de koers met meer dan 6% oplopen. William Seddon, fondsbeheerder voor White Funds Management in Sidney, verwacht dat de goudprijs verder gaat stijgen als gevolg van het gecombineerd effect van een zwakke dollar en dreigend inflatiegevaar. Hij adviseert daarom nog steeds de aankoop van goudmijnaandelen. Gisterenavond zijn de goudmijnaandelen op de Amerikaanse beurzen eveneens forse gestegen. Yamana Gold was met een winst van 8% één van de sterkste stijgers bij de goudmijnen. Hecla Mining deed het als zilverproducent met een winst van 12% zelfs nog beter.