David Dietze, president & chief investment strategist bij Point View Wealth Management, is zonder meer voorstander om goudmijnaandelen te kopen.

Niet alleen het dividendrendement is momenteel erg aantrekkelijk, maar bovendien hebben de mijnbouwbedrijven noodgedwongen hun investeringsgedrag moeten aanpassen. Hun winstgevendheid stond namelijk onder druk als gevolg van een snelle stijging van de operationele kosten.

Vaak werd er op onverantwoorde wijze geïnvesteerd in nieuwe productie en heel wat expansieplannen zijn inmiddels in de koelkast weggestopt.

Daardoor valt een deel van de geplande toekomstige productie weg, wat de goudprijs alleen maar kan ondersteunen.

David Dietze, president & chief investment strategist bij Point View Wealth Management, is zonder meer voorstander om goudmijnaandelen te kopen. Niet alleen het dividendrendement is momenteel erg aantrekkelijk, maar bovendien hebben de mijnbouwbedrijven noodgedwongen hun investeringsgedrag moeten aanpassen. Hun winstgevendheid stond namelijk onder druk als gevolg van een snelle stijging van de operationele kosten. Vaak werd er op onverantwoorde wijze geïnvesteerd in nieuwe productie en heel wat expansieplannen zijn inmiddels in de koelkast weggestopt. Daardoor valt een deel van de geplande toekomstige productie weg, wat de goudprijs alleen maar kan ondersteunen.