De start van 2014 was iets beter voor het goud, maar de positieve trend uit de eerste dagen van 2014 zal in ieder geval nog bevestigd moeten worden. Bovendien zal de goudprijs nog fors moeten stijgen alvorens er weer betere dagen aanbreken voor de mijnbedrijven.

De goudmijnen hebben het namelijk steeds moeilijker om free cash flow te genereren en ook dit jaar zullen de resultaten opnieuw onder druk komen te staan. Marc Lichtenfeld, Chief Income Strategist bij The Oxford Club, raadt dan ook af om in de sector van de goudmijnen te stappen, ook al zijn de waarderingen momenteel erg laag.

De start van 2014 was iets beter voor het goud, maar de positieve trend uit de eerste dagen van 2014 zal in ieder geval nog bevestigd moeten worden. Bovendien zal de goudprijs nog fors moeten stijgen alvorens er weer betere dagen aanbreken voor de mijnbedrijven. De goudmijnen hebben het namelijk steeds moeilijker om free cash flow te genereren en ook dit jaar zullen de resultaten opnieuw onder druk komen te staan. Marc Lichtenfeld, Chief Income Strategist bij The Oxford Club, raadt dan ook af om in de sector van de goudmijnen te stappen, ook al zijn de waarderingen momenteel erg laag.