Volgens kenners van de sector blijven de goudmijnen de fouten uit het verleden herhalen. Ze zouden het geweer van schouder moeten veranderen en zich volledig focussen op winstgevendheid. Bovendien zou er meer sprake zijn van samenwerking tussen de bedrijven onderling.

Dezelfde fout werd gemaakt in de jaren 90 van de vorige eeuw. De goudprijs brokkelde toen af van een piek bereikt op 850 dollar in 1980 tot een bodem onder 300 dollar in 1999. Ook toen was er geen sprake van samenwerking tussen de goudmijnen onderling.

Volgens kenners van de sector blijven de goudmijnen de fouten uit het verleden herhalen. Ze zouden het geweer van schouder moeten veranderen en zich volledig focussen op winstgevendheid. Bovendien zou er meer sprake zijn van samenwerking tussen de bedrijven onderling. Dezelfde fout werd gemaakt in de jaren 90 van de vorige eeuw. De goudprijs brokkelde toen af van een piek bereikt op 850 dollar in 1980 tot een bodem onder 300 dollar in 1999. Ook toen was er geen sprake van samenwerking tussen de goudmijnen onderling.