Aandelen als Barrick Gold (ABX), Newmont Mining (NEM), GoldCorp (GG), Kinross Gold (KGC), Gold Fields (GFI) en Novagold (NG) zijn veel sterker in koers gedaald dan de goudprijs zelf. De sector als geheel heeft veel slechter gepresteerd dan de bredere beurs.

De S&P 500 is over de afgelopen vijf maanden met ongeveer 4% gestegen, terwijl anderzijds het goudmijnaandeel dat het best presteerde bijna 20% moest prijsgeven.

Ook de analisten hebben de goudmijnaandelen laten vallen, van koopadviezen voor de sector is in de meeste gevallen geen sprake meer.

Aandelen als Barrick Gold (ABX), Newmont Mining (NEM), GoldCorp (GG), Kinross Gold (KGC), Gold Fields (GFI) en Novagold (NG) zijn veel sterker in koers gedaald dan de goudprijs zelf. De sector als geheel heeft veel slechter gepresteerd dan de bredere beurs. De S&P 500 is over de afgelopen vijf maanden met ongeveer 4% gestegen, terwijl anderzijds het goudmijnaandeel dat het best presteerde bijna 20% moest prijsgeven. Ook de analisten hebben de goudmijnaandelen laten vallen, van koopadviezen voor de sector is in de meeste gevallen geen sprake meer.