Toch is er nog altijd een sector die achterop hinkt: de goudmijnaandelen. Dat zou je volgens Nico Pantelis van Slim Belegen niet meteen zeggen aangezien de goudprijs met 6 procent toenam tijdens het eerste kwartaal.

Sterke start werd teniet gedaan

Goudmijnen kenden een sterke start, maar het opbouwde rendement verdween als sneeuw voor de zon. Beleggers ruilden hun posities in goudmijnaandelen in voor andere segmenten. Een beweging die we eerlijk gezegd niet goed kunnen vatten. De fundamenten waren namelijk zelden zo sterk voor de goudmijnsector.

De winsten exploderen, de vrije cashflows zwellen aan en de dividenden verveelvoudigingen. Geen enkele sector kan dat vandaag voorleggen. De waarderingen zakken hierdoor als een pudding in elkaar. De gemiddelde K/W voor de goudmijnsector zit tegenwoordig onder het marktgemiddelde. Dat hebben we niet meer gezien sinds 2001!

Het huidige sentiment omtrent goudmijnen heeft Pantelis nooit zo negatief ervaren in de afgelopen tien jaren. De depressie is compleet. Maar wat ons betreft hebben we hier te maken met een reeks unieke koopsignalen voor de goudmijnsector. Over een jaar zal menig belegger volgens Pantelis met weemoed terug denken aan deze koopjesperiode: "Waarom heb ik toen in hemelsnaam niet wat goudmijnen gekocht?!"

Toch is er nog altijd een sector die achterop hinkt: de goudmijnaandelen. Dat zou je volgens Nico Pantelis van Slim Belegen niet meteen zeggen aangezien de goudprijs met 6 procent toenam tijdens het eerste kwartaal. Sterke start werd teniet gedaan Goudmijnen kenden een sterke start, maar het opbouwde rendement verdween als sneeuw voor de zon. Beleggers ruilden hun posities in goudmijnaandelen in voor andere segmenten. Een beweging die we eerlijk gezegd niet goed kunnen vatten. De fundamenten waren namelijk zelden zo sterk voor de goudmijnsector. De winsten exploderen, de vrije cashflows zwellen aan en de dividenden verveelvoudigingen. Geen enkele sector kan dat vandaag voorleggen. De waarderingen zakken hierdoor als een pudding in elkaar. De gemiddelde K/W voor de goudmijnsector zit tegenwoordig onder het marktgemiddelde. Dat hebben we niet meer gezien sinds 2001! Het huidige sentiment omtrent goudmijnen heeft Pantelis nooit zo negatief ervaren in de afgelopen tien jaren. De depressie is compleet. Maar wat ons betreft hebben we hier te maken met een reeks unieke koopsignalen voor de goudmijnsector. Over een jaar zal menig belegger volgens Pantelis met weemoed terug denken aan deze koopjesperiode: "Waarom heb ik toen in hemelsnaam niet wat goudmijnen gekocht?!"