Die goudmijnaandelen noteren in de buurt van hun historische dieptepunten ten opzichte van de goudprijs. Volgens de contrarians kan dit als een koopsignaal worden beschouwd, in de komende weken zouden de goudmijnaandelen sneller kunnen stijgen dan de goudprijs zelf.

60% onder het gemiddelde prijsniveau

De onderwaardering van de goudmijnaandelen heeft serieuze vormen aangenomen. De Philadelphia Gold & Silver Index, die de aandelen van de zilver- en goudmijnen volgt, stond vorige week op 170, een niveau dat voor het eerst vijf jaar geleden werd opgetekend.

Op dat moment kostte een troy ounce goud 730 dollar. De Philadelphia Gold & Silver Index staat nu 60% onder zijn gemiddelde waarde, rekening gehouden met de prijsniveaus sinds 1985. Om een voorbeeld uit de praktijk te geven: de koers van Barrick Gold noteert nog slechts aan 8x de verwachte winst voor dit jaar.

Die goudmijnaandelen noteren in de buurt van hun historische dieptepunten ten opzichte van de goudprijs. Volgens de contrarians kan dit als een koopsignaal worden beschouwd, in de komende weken zouden de goudmijnaandelen sneller kunnen stijgen dan de goudprijs zelf. 60% onder het gemiddelde prijsniveau De onderwaardering van de goudmijnaandelen heeft serieuze vormen aangenomen. De Philadelphia Gold & Silver Index, die de aandelen van de zilver- en goudmijnen volgt, stond vorige week op 170, een niveau dat voor het eerst vijf jaar geleden werd opgetekend. Op dat moment kostte een troy ounce goud 730 dollar. De Philadelphia Gold & Silver Index staat nu 60% onder zijn gemiddelde waarde, rekening gehouden met de prijsniveaus sinds 1985. Om een voorbeeld uit de praktijk te geven: de koers van Barrick Gold noteert nog slechts aan 8x de verwachte winst voor dit jaar.