De verliezen voor de goudmijnaandelen liepen veel hoger op dan die voor het goud zelf. De Market Vectors Gold Mining ETF heeft dit jaar ongeveer 50% verloren. Uiteindelijk heeft dit beleggingsfonds in de afgelopen jaren telkens zwakker gepresteerd dan het goud zelf.

Het scenario zag er grosso modo telkens hetzelfde uit. De goudmijnaandelen bewogen nauwelijks wanneer de goudprijs steeg, maar gingen daarentegen zwaar onderuit telkens als de goudprijs daalde. Voor beleggers in goudmijnaandelen is 2013 een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.

De verliezen voor de goudmijnaandelen liepen veel hoger op dan die voor het goud zelf. De Market Vectors Gold Mining ETF heeft dit jaar ongeveer 50% verloren. Uiteindelijk heeft dit beleggingsfonds in de afgelopen jaren telkens zwakker gepresteerd dan het goud zelf. Het scenario zag er grosso modo telkens hetzelfde uit. De goudmijnaandelen bewogen nauwelijks wanneer de goudprijs steeg, maar gingen daarentegen zwaar onderuit telkens als de goudprijs daalde. Voor beleggers in goudmijnaandelen is 2013 een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.