In de visie van Kesarios vertellen de goudmijnaandelen een heel ander verhaal dan het goud zelf. De evolutie van de goudprijs is op de eerste plaats een functie van vraag en aanbod. De vraag naar goud moet echter worden bekeken in functie van wat de markt denkt dat een troy ounce goud waar is.

De beleggerslogica die op de beurs geldt, geldt in veel mindere mate voor het goud. Voor de goudmijnaandelen ligt dat anders, factoren als return on assets, omzetgroei, dividenden enzovoort zijn van doorslaggevend belang bij de koersvorming van deze aandelen.

In de visie van Kesarios vertellen de goudmijnaandelen een heel ander verhaal dan het goud zelf. De evolutie van de goudprijs is op de eerste plaats een functie van vraag en aanbod. De vraag naar goud moet echter worden bekeken in functie van wat de markt denkt dat een troy ounce goud waar is. De beleggerslogica die op de beurs geldt, geldt in veel mindere mate voor het goud. Voor de goudmijnaandelen ligt dat anders, factoren als return on assets, omzetgroei, dividenden enzovoort zijn van doorslaggevend belang bij de koersvorming van deze aandelen.