HUI Gold Ratio, die de relatie meet tussen de NYSE ARCA Gold BUGS Index, beter bekend als HUI, en de goudprijs tikte onlangs af op 0,22.

Dat is het laagste niveau in bijna 11 jaar en laat vermoeden dat de sector van de goudmijnaandelen zwaar oververkocht is.

De goudmijnaandelen zijn alleszins technisch rijp voor sterk herstel. De laatste keer dat de HUI Gold Ratio op een dergelijk laag niveau stond is de CBOE Gold Index in de drie maanden nadien met meer dan 40% gestegen. Het valt echter nog af te wachten of ditzelfde scenario zich nu ook zal ontplooien.

HUI Gold Ratio, die de relatie meet tussen de NYSE ARCA Gold BUGS Index, beter bekend als HUI, en de goudprijs tikte onlangs af op 0,22. Dat is het laagste niveau in bijna 11 jaar en laat vermoeden dat de sector van de goudmijnaandelen zwaar oververkocht is. De goudmijnaandelen zijn alleszins technisch rijp voor sterk herstel. De laatste keer dat de HUI Gold Ratio op een dergelijk laag niveau stond is de CBOE Gold Index in de drie maanden nadien met meer dan 40% gestegen. Het valt echter nog af te wachten of ditzelfde scenario zich nu ook zal ontplooien.