Bedrijven als Newmont Mining en Barrick Gold zagen hun koersen sinds 1 januari 2013 fors dalen en overwegen te fuseren om de kosten te drukken. De meer speculatieve kleinere mijnaandelen, soms wel de juniors genoemd, lieten over de afgelopen 12 maanden koersdalingen met 50% en meer optekenen.

Veel kleine goudmijnen hebben van de stijging van de goudprijs gebruik gemaakt om duurdere projecten opnieuw op te starten en worden nu met de keerzijde van de medaille geconfronteerd. De meeste grote beleggers hebben tijdig gemaakt dat ze weg waren, maar onder andere topman van Thomas Kaplan van Novagold en hedge fund beheerder John Paulson mogen nu op de blaren blijven zitten.

Bedrijven als Newmont Mining en Barrick Gold zagen hun koersen sinds 1 januari 2013 fors dalen en overwegen te fuseren om de kosten te drukken. De meer speculatieve kleinere mijnaandelen, soms wel de juniors genoemd, lieten over de afgelopen 12 maanden koersdalingen met 50% en meer optekenen. Veel kleine goudmijnen hebben van de stijging van de goudprijs gebruik gemaakt om duurdere projecten opnieuw op te starten en worden nu met de keerzijde van de medaille geconfronteerd. De meeste grote beleggers hebben tijdig gemaakt dat ze weg waren, maar onder andere topman van Thomas Kaplan van Novagold en hedge fund beheerder John Paulson mogen nu op de blaren blijven zitten.