Het is namelijk een onmiskenbaar feit dat de mijnaandelen op de huidige koersniveaus opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

John Goltermann van Obermeyer Asset Management is van mening dat de sector van de goudmijnaandelen zich momenteel in de capitulatiefase bevinden, er is absoluut niemand meer die er nog iets van wil weten. Meestal is zo'n moment het signaal dat er een omslag op de markt in de maak is.

Goudmijnaandelen zijn momenteel interessanter dan het goud zelf, omdat de divergentie tussen goud en goudmijnaandelen zo groot is geworden dat ze nog moeilijk verder kan vergroten.

Alle slecht nieuws zit nu wel in de koersen verrekend, zodat een aanpassing zich opdringt.

Het is namelijk een onmiskenbaar feit dat de mijnaandelen op de huidige koersniveaus opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd zijn. John Goltermann van Obermeyer Asset Management is van mening dat de sector van de goudmijnaandelen zich momenteel in de capitulatiefase bevinden, er is absoluut niemand meer die er nog iets van wil weten. Meestal is zo'n moment het signaal dat er een omslag op de markt in de maak is. Goudmijnaandelen zijn momenteel interessanter dan het goud zelf, omdat de divergentie tussen goud en goudmijnaandelen zo groot is geworden dat ze nog moeilijk verder kan vergroten. Alle slecht nieuws zit nu wel in de koersen verrekend, zodat een aanpassing zich opdringt.