Strategic Financial Group CIO Lincoln Ellis is dan ook allesbehalve optimistisch over de toekomst van de sector. Goud heeft zijn glans duidelijk verloren en dat wordt in de sector van de mijnbouw maar al te goed aangevoeld. De Market Vectors Gold Miners wijkt steeds verder af van de goudprijs.

Momenteel is er sprake van een deviatie van ongeveer 20%. De verliezen voor de beleggers in goudmijnaandelen lopen dus zelfs nog hoger op die voor de beleggers in goud zelf. Herstel van de koersen van de goudmijnandelen is alleen mogelijk wanneer de goudprijs weer aantrekt.

Strategic Financial Group CIO Lincoln Ellis is dan ook allesbehalve optimistisch over de toekomst van de sector. Goud heeft zijn glans duidelijk verloren en dat wordt in de sector van de mijnbouw maar al te goed aangevoeld. De Market Vectors Gold Miners wijkt steeds verder af van de goudprijs. Momenteel is er sprake van een deviatie van ongeveer 20%. De verliezen voor de beleggers in goudmijnaandelen lopen dus zelfs nog hoger op die voor de beleggers in goud zelf. Herstel van de koersen van de goudmijnandelen is alleen mogelijk wanneer de goudprijs weer aantrekt.