De Market Vectors Gold Miners ETF (GDX, bestaande uit een mandje met goudmijnaandelen) is dit jaar met 30% gedaald, terwijl de SPDR Gold Shares ETF (GLD, die de goudprijs volgt), maar met 16% in waarde is gedaald. Er komt dus meer kijken bij het runnen van een goudmijn dan alleen maar de evolutie van de goudprijs in de gaten te houden.

Rekening gehouden met de dividenden bedraagt de correlatie tussen de koersevolutie van de goudmijnen en de goudprijs nog slechts 60%.

Abigail Doolittle, technical strategist bij The Seaport Group, verwacht op korte termijn geen spectaculair herstel bij de goudmijnaandelen, want de goudprijs raakt niet meer echt van de grond.

De Market Vectors Gold Miners ETF (GDX, bestaande uit een mandje met goudmijnaandelen) is dit jaar met 30% gedaald, terwijl de SPDR Gold Shares ETF (GLD, die de goudprijs volgt), maar met 16% in waarde is gedaald. Er komt dus meer kijken bij het runnen van een goudmijn dan alleen maar de evolutie van de goudprijs in de gaten te houden. Rekening gehouden met de dividenden bedraagt de correlatie tussen de koersevolutie van de goudmijnen en de goudprijs nog slechts 60%. Abigail Doolittle, technical strategist bij The Seaport Group, verwacht op korte termijn geen spectaculair herstel bij de goudmijnaandelen, want de goudprijs raakt niet meer echt van de grond.