De historische prestatie van de SPDR Gold Shares ETF, die vaak wordt beschouwd als een barometer voor de situatie bij de goudmijnaandelen, is over een periode van drieënhalf jaar duidelijk achtergebleven ten opzichte van de S&P 500 Index. De prestaties vorig jaar geleverd, spreken in dat verband boekdelen.

De S&P 500 Index is vorig jaar met 28% gestegen, de SPDR Gold Shares ETF met ongeveer evenveel gedaald. De goudmijnaandelen bieden dus nog altijd kansen, maar een voorwaarde om de koersen op te krikken is toch dat de goudprijs als het even kan een handje toesteekt.

De historische prestatie van de SPDR Gold Shares ETF, die vaak wordt beschouwd als een barometer voor de situatie bij de goudmijnaandelen, is over een periode van drieënhalf jaar duidelijk achtergebleven ten opzichte van de S&P 500 Index. De prestaties vorig jaar geleverd, spreken in dat verband boekdelen. De S&P 500 Index is vorig jaar met 28% gestegen, de SPDR Gold Shares ETF met ongeveer evenveel gedaald. De goudmijnaandelen bieden dus nog altijd kansen, maar een voorwaarde om de koersen op te krikken is toch dat de goudprijs als het even kan een handje toesteekt.