De SPDR Gold Trust, het grootste exchange-traded product met goud als onderliggende waarde, zag de winst beperkt tot iets minder dan 15%. Op zich hoeft het niet echt verbazingwekkend te zijn dat de goudmijnaandelen sterker presteerden dan het goud zelf, want de goudmijnaandelen waren veel sterker afgestraft.

De aandelen opgenomen in de benchmark Philadelphia Gold & Silver Index noteerden in december aan het laagste niveau ooit gerelateerd aan de goudprijs. Aan die oververkochte situatie is nu een einde gekomen, maar de goudmijnaandelen hebben nog een grote achterstand goed te maken.

De SPDR Gold Trust, het grootste exchange-traded product met goud als onderliggende waarde, zag de winst beperkt tot iets minder dan 15%. Op zich hoeft het niet echt verbazingwekkend te zijn dat de goudmijnaandelen sterker presteerden dan het goud zelf, want de goudmijnaandelen waren veel sterker afgestraft. De aandelen opgenomen in de benchmark Philadelphia Gold & Silver Index noteerden in december aan het laagste niveau ooit gerelateerd aan de goudprijs. Aan die oververkochte situatie is nu een einde gekomen, maar de goudmijnaandelen hebben nog een grote achterstand goed te maken.