Sinds het begin van 2013 is de NYSE Arca Gold Miners Index met meer dan 40% gedaald en dat is ongeveer het dubbel van het verlies dat de goudprijs over dezelfde periode heeft laten optekenen. De kleinere goudmijnaandelen, de zogenaamde juniors, hebben zelfs nog slechter gepresteerd.

Maar dit jaar konden opportunisten toch af en toe een goede slag slaan met het goud. De Market Vectors Gold Miners steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met een kwart, de Market Vectors Junior Gold Miners liet zelfs een stijging met 36% optekenen.

Sinds het begin van 2013 is de NYSE Arca Gold Miners Index met meer dan 40% gedaald en dat is ongeveer het dubbel van het verlies dat de goudprijs over dezelfde periode heeft laten optekenen. De kleinere goudmijnaandelen, de zogenaamde juniors, hebben zelfs nog slechter gepresteerd. Maar dit jaar konden opportunisten toch af en toe een goede slag slaan met het goud. De Market Vectors Gold Miners steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met een kwart, de Market Vectors Junior Gold Miners liet zelfs een stijging met 36% optekenen.