Maar de situatie kan ook anders uitgelegd worden: de goudmijnaandelen geven een haussesignaal voor het goud. Algemeen gesproken is een dergelijke situatie ook beter voor de goudmarkt, in het verleden liepen de goudmijnaandelen telkens vooruit op een stijging van de goudprijs.

In 2011 gebeurde het omgekeerde, de goudprijs scheerde hoge toppen en de goudmijnaandelen bleven 'hangen'. Uiteindelijk bleek dit een signaal te geven dat de goudmarkt over het hoogtepunt heen was. Het omgekeerde zou dit jaar te gebeuren kunnen staan.

Maar de situatie kan ook anders uitgelegd worden: de goudmijnaandelen geven een haussesignaal voor het goud. Algemeen gesproken is een dergelijke situatie ook beter voor de goudmarkt, in het verleden liepen de goudmijnaandelen telkens vooruit op een stijging van de goudprijs. In 2011 gebeurde het omgekeerde, de goudprijs scheerde hoge toppen en de goudmijnaandelen bleven 'hangen'. Uiteindelijk bleek dit een signaal te geven dat de goudmarkt over het hoogtepunt heen was. Het omgekeerde zou dit jaar te gebeuren kunnen staan.