Enkele van die goudmijnaandelen zijn volgens Cramer dan ook te mijden.

Agnico Eagle, Goldcorp en Barrick Gold werden al geconfronteerd met hogere koersen, maar zullen nu met het oog op de lagere prijzen ook hun output laten zakken.

Uiteindelijk zal dat ten koste gaan van de waardering van deze aandelen op de beurs.

Nieuwe projecten zullen worden stopgezet of op de lange baan worden geschoven. Dat is geen goede zaak voor bedrijven als Caterpillar, die het zware materiaal leveren om goudmijnen uit te baten. Het kan geruime tijd duren alvorens het momentum in de goudsector weer terugkeert.

Enkele van die goudmijnaandelen zijn volgens Cramer dan ook te mijden. Agnico Eagle, Goldcorp en Barrick Gold werden al geconfronteerd met hogere koersen, maar zullen nu met het oog op de lagere prijzen ook hun output laten zakken. Uiteindelijk zal dat ten koste gaan van de waardering van deze aandelen op de beurs. Nieuwe projecten zullen worden stopgezet of op de lange baan worden geschoven. Dat is geen goede zaak voor bedrijven als Caterpillar, die het zware materiaal leveren om goudmijnen uit te baten. Het kan geruime tijd duren alvorens het momentum in de goudsector weer terugkeert.