Het goud is in de afgelopen dagen flink duurder geworden, maar toch is het opvallend dat de particuliere belegger blijkbaar niet echt gelooft in een verdere stijging van de goudprijs. Recent zijn de posities in de SPDR Gold Trust opnieuw lichtjes teruggevallen.

Bovendien is de 14-day relative strength index boven 70 gaan noteren, wat wijst op een overkochte situatie bij het goud. Buiten de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is uiteraard ook de verdere evolutie van de situatie in de Oekraïne belangrijk voor de goudprijs.

Het goud is in de afgelopen dagen flink duurder geworden, maar toch is het opvallend dat de particuliere belegger blijkbaar niet echt gelooft in een verdere stijging van de goudprijs. Recent zijn de posities in de SPDR Gold Trust opnieuw lichtjes teruggevallen. Bovendien is de 14-day relative strength index boven 70 gaan noteren, wat wijst op een overkochte situatie bij het goud. Buiten de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is uiteraard ook de verdere evolutie van de situatie in de Oekraïne belangrijk voor de goudprijs.