De FED overspoelt de financiële markten zodoende nog steeds met liquiditeiten.

De goudmarkt is echter nu helemaal anders dan in 2008, toen het opstarten van de politiek van monetaire verruiming de volatiliteit bij het goud deed toenemen.

Als rechtstreeks gevolg daarvan steeg de goudprijs van het ene record naar het andere, om een piek te bereiken op 1920 dollar in september 2011.

In april daalde de goudprijs met 14%, om vervolgens met 11% te herstellen. Robin Bhar van Credit Agricole is van mening dat het goud nu wordt afgeremd door een bepaalde mate van teleurstelling bij de beleggers.

Het vertrouwen in het goud heeft met andere woorden een deukje gekregen omdat het niet krachtig genoeg reageerde op de aankondiging van QE3.

Daarbij moet er rekening worden gehouden met het feit dat de dollar de rol van het goud als ultieme vluchthaven heeft overgenomen.

Algemeen wordt aangenomen dat de goudprijs zal stijgen wanneer de dollar verzwakt als gevolg van het stopzetten van QE3, maar die stelling zal nog door de feiten bevestigd moeten worden.

De FED overspoelt de financiële markten zodoende nog steeds met liquiditeiten. De goudmarkt is echter nu helemaal anders dan in 2008, toen het opstarten van de politiek van monetaire verruiming de volatiliteit bij het goud deed toenemen. Als rechtstreeks gevolg daarvan steeg de goudprijs van het ene record naar het andere, om een piek te bereiken op 1920 dollar in september 2011. In april daalde de goudprijs met 14%, om vervolgens met 11% te herstellen. Robin Bhar van Credit Agricole is van mening dat het goud nu wordt afgeremd door een bepaalde mate van teleurstelling bij de beleggers. Het vertrouwen in het goud heeft met andere woorden een deukje gekregen omdat het niet krachtig genoeg reageerde op de aankondiging van QE3. Daarbij moet er rekening worden gehouden met het feit dat de dollar de rol van het goud als ultieme vluchthaven heeft overgenomen. Algemeen wordt aangenomen dat de goudprijs zal stijgen wanneer de dollar verzwakt als gevolg van het stopzetten van QE3, maar die stelling zal nog door de feiten bevestigd moeten worden.