Blijkt namelijk dat er niet voldoende goud voorhanden is om iedereen die futures heeft gekocht te bedienen. Dat wil dus zeggen dat de goudmarkt het noorden volledig dreigt kwijt te raken. De veteraan trader Tres Knippa, actief op de Comex, geeft toe dat hij nog nooit in zijn leven een dergelijke situatie heeft meegemaakt.

Ingewijden proberen momenteel al het goud op te kopen waar ze de hand op kunnen leggen. Volgens Knippa is de boodschap duidelijk: laat u niets wijs maken en koop in geen enkel geval papieren goud. Alleen met fysiek goud zit u goed wanneer de situatie op de goudmarkt helemaal scheefgetrokken raakt.

Blijkt namelijk dat er niet voldoende goud voorhanden is om iedereen die futures heeft gekocht te bedienen. Dat wil dus zeggen dat de goudmarkt het noorden volledig dreigt kwijt te raken. De veteraan trader Tres Knippa, actief op de Comex, geeft toe dat hij nog nooit in zijn leven een dergelijke situatie heeft meegemaakt. Ingewijden proberen momenteel al het goud op te kopen waar ze de hand op kunnen leggen. Volgens Knippa is de boodschap duidelijk: laat u niets wijs maken en koop in geen enkel geval papieren goud. Alleen met fysiek goud zit u goed wanneer de situatie op de goudmarkt helemaal scheefgetrokken raakt.