De reactie op de uitspraken van Yellen sprak boekdelen: in een mum van tijd werd de goudprijs lager gezet. Maar eigenlijk kan Yellen weinig verweten worden, ze werd nu eenmaal opgezadeld met een vervelende erfenis die werd nagelaten door haar voorganger Ben Bernanke.

Het is namelijk Bernanke en niemand anders die de situatie op de financiële markten volledig heeft scheef getrokken door op grote schaal geld in het financieel systeem te pompen. Het heeft dan ook weinig zin dat de goudkevers nu een beschuldigende vinger richting Yellen uitsteken, de ware schuldige is namelijk Ben Bernanke.

De reactie op de uitspraken van Yellen sprak boekdelen: in een mum van tijd werd de goudprijs lager gezet. Maar eigenlijk kan Yellen weinig verweten worden, ze werd nu eenmaal opgezadeld met een vervelende erfenis die werd nagelaten door haar voorganger Ben Bernanke. Het is namelijk Bernanke en niemand anders die de situatie op de financiële markten volledig heeft scheef getrokken door op grote schaal geld in het financieel systeem te pompen. Het heeft dan ook weinig zin dat de goudkevers nu een beschuldigende vinger richting Yellen uitsteken, de ware schuldige is namelijk Ben Bernanke.