Head of Global Technical Strategy MacNeil Curry van Bank of America Merrill Lynch is opnieuw positief voor het goud. We zeggen wel degelijk 'opnieuw', want ook al in 2012 was hij zeer bullish voor de edelmetalen in het algemeen en voor het goud in het bijzonder.

Vorig jaar stelde Curry op lange termijn een koersdoel voor het goud van 3000 tot 5000 dollar per troy ounce voorop. Ondanks de zwakke prestatie van de goudprijs in de loop van dit jaar heeft de BOA-analist zijn negatieve visie opnieuw ingeruild voor een positieve.

Van een koersdoel van 3000 tot 5000 dollar spreekt hij voorlopig niet meer, maar hij suggereert wel dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog over een behoorlijk potentieel kan beschikken. De uptrend die bij het goud vanaf 2000 zichtbaar werd, is nog steeds niet gebroken.

Head of Global Technical Strategy MacNeil Curry van Bank of America Merrill Lynch is opnieuw positief voor het goud. We zeggen wel degelijk 'opnieuw', want ook al in 2012 was hij zeer bullish voor de edelmetalen in het algemeen en voor het goud in het bijzonder. Vorig jaar stelde Curry op lange termijn een koersdoel voor het goud van 3000 tot 5000 dollar per troy ounce voorop. Ondanks de zwakke prestatie van de goudprijs in de loop van dit jaar heeft de BOA-analist zijn negatieve visie opnieuw ingeruild voor een positieve. Van een koersdoel van 3000 tot 5000 dollar spreekt hij voorlopig niet meer, maar hij suggereert wel dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog over een behoorlijk potentieel kan beschikken. De uptrend die bij het goud vanaf 2000 zichtbaar werd, is nog steeds niet gebroken.