Het sentiment rond het goud is extreme negatief geworden, negatiever zelfs dan op het moment dat de goudprijs jaren geleden was teruggevallen tot 235 dollar. De vraag is natuurlijk of dat pessimisme als tegenindicator kan worden beschouwd dan wel of het gerechtvaardigd is.

Eigenlijk is het enige kamp dat de goudprijs door dik en dun blijft verdedigen dat van de hyperinflationisten. Ze kunnen ook moeilijk anders, want hun volgelingen zouden moord en brand schreeuwen wanneer ze plots een bocht zouden maken. Veel overtuigingskracht gaat van hun peppraatjes echter niet meer uit.

Het sentiment rond het goud is extreme negatief geworden, negatiever zelfs dan op het moment dat de goudprijs jaren geleden was teruggevallen tot 235 dollar. De vraag is natuurlijk of dat pessimisme als tegenindicator kan worden beschouwd dan wel of het gerechtvaardigd is. Eigenlijk is het enige kamp dat de goudprijs door dik en dun blijft verdedigen dat van de hyperinflationisten. Ze kunnen ook moeilijk anders, want hun volgelingen zouden moord en brand schreeuwen wanneer ze plots een bocht zouden maken. Veel overtuigingskracht gaat van hun peppraatjes echter niet meer uit.