De stijging van de goudprijs is 2012 was maar een flauwe afspiegeling van de stijging uit 2010, toen de goudprijs een stijging met bijna 30% liet optekenen. Naar de redenen waarom het goud zo zwak presteerde, hebben de analisten nog steeds het raden.

Edmund Moy, chief strategist bij Morgan Gold, geeft de moed nochtans niet op. Hij verwacht dit jaar een nieuwe bull run bij het goud.

Moy legt een duidelijk verband tussen het Amerikaans schuldenplafond en de goudprijs, naarmate het schuldenplafond wordt opgetrokken zal ook de goudprijs stijgen.

De stijging van de goudprijs is 2012 was maar een flauwe afspiegeling van de stijging uit 2010, toen de goudprijs een stijging met bijna 30% liet optekenen. Naar de redenen waarom het goud zo zwak presteerde, hebben de analisten nog steeds het raden. Edmund Moy, chief strategist bij Morgan Gold, geeft de moed nochtans niet op. Hij verwacht dit jaar een nieuwe bull run bij het goud. Moy legt een duidelijk verband tussen het Amerikaans schuldenplafond en de goudprijs, naarmate het schuldenplafond wordt opgetrokken zal ook de goudprijs stijgen.